2014. november 15., szombat

Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Kedves olvasók!
El sem hiszem, hogy már nyolcvan feliratkozóval rendelkezik az oldal, köszönöm nektek ezt a rengeteg támogatást, örökké hálás leszek azért, hogy ezt a weboldalt figyelemreméltónak találjátok, nem is vágyhatok ennél többre! ♥
Ismételten szerettem volna egy videoklipet bemutatni nektek, és bár sokáig vacilláltam, hogy mely remekmű mellett döntsek (többek között a 5SOS Good Girls-je is tagja volt a listának, hiszen egészen beleszerelmesedtem ebbe a dalba), végül Ed Sheeran legújabb dalára esett a választásom.
[a videót a kép alatti linken találjátok]

Cím: Thinking Out Loud
Előadó: Ed Sheeran
Közzététel: 2014. 10. 07.
Csatorna: Ed Sheeran
Hossz: 04:56
LINK
Személyes vélemény: Ed Sheerant sosem a kedvenceim között tartottam számon, a The A Team meg a Give Me Love belopta magát a szívembe (valamint feltűnt az egyik T. Swift kedvencemben, melynek címe Everything Has Changed), egyébként viszont nem foglalkoztam különösebben a munkásságával, bár azzal mindig is tisztában voltam, hogy fantasztikus előadó. Ugyanúgy a Thinking Out Loud-nak is szerelmes hangnemet kölcsönzött, így a szöveg mélysége és a dallam sebessége is ehhez igazodik, csakhogy azt kell mondjam, hogy egy egészen új szintre emelte a végletekig kitartó szeretetet, arról nem is beszélve, hogy kettejükről, mint szórakoztatóipari mulandóságokról szól, hiszen ők sem lesznek örökké rivaldafényben.
A szerencsés hölgyemény, aki Ed oldalán mozoghat Brittany Cherry (bár első pillantásra a hajzat és a termet alapján Jenna Dewan-Tatumra, a Step Up egyik sztárja, és szeretett Channingem feleségére voksoltam volna), feltűnt a népszerű amerikai táncos tehetségkutatóban, a So You Think You Can Dance-ben, valamint a videónak köszönhetően egy egész nyarat tölthetett Eddel, amíg napi öt órában gyakoroltak.
Én, mint mindenfajta tánc kétség nélküli szerelmese, azt hiszem kellően bebizonyítottam már a harmadik történetem kapcsán, hogy közel áll hozzám ez a fajta művészet, bár sajnos az utóbbi hónapokban nem volt lehetőségem versenyszerűen ropni, viszont ha minden jól alakul, ismét visszatérek a rendszeres órákra. Éppen ezért tetszett olyannyira a videoklip; mert ahogy hallgattam a szöveg és a dallam simogató lágyságát, a képi megjelenítés már csak hab volt azon a bizonyos tortán, ami így is szenzációs és ínycsiklandozó lett volna, de azért be kell vallani, hogy kellett az a hab.
Úgy vélem joggal jelenthetem ki, hogy a klip egyszerűen gyönyörű. Tényleg nem találok jobb szót arra a szemet gyönyörködtető, tökéletesen működő kémiára, melyet ezek ketten produkálnak, pedig még csak nem is alkotnak egy párt a való életben. Biztosan kellően összemelegedtek a forgatás alatt, hisz anélkül képtelenség lett volna ilyen hitelesen a néző tudtára adni, hogy igenis ők hetven éves korukban is így fognak lángolni a másikért. Minden egyes mozdulat hangsúlyban van a zenével, mintha ez a két alkotóelem is táncot lejtene. Személyes kedvencem az utolsó másodpercekben, mikor Ed megérinti a lányka behajlított lábát, és mint valamiféle ingát, ezzel átsuhintja a másik oldalra.
Vessünk egy pillantást a konkrét szavakra. Sheeran kijelenti, hogy mikor öreg bácsika válik belőle, az emberek régen elfelejtik, és a húrok sem engedelmeskednek már ujjainak úgy, mint azelőtt, tudja, hogy szerelme akkor is kitart majd mellette, hiszen a lélek örökzöld, még akkor is, mikor a test komoly változásokon esik át. Valamint lenne itt számotokra két sor, mely kiérdemelne egy helyet abban a bizonyos dalszövegfoszlányos bejegyzésemben.

I'm thinking 'bout how people fall in love in mysterious ways
Maybe it's all part of a plan...

Igen, igen, igen és igen!
Ez tipikusan az a nóta, aminek a szövegétől el kell olvadni, az embernek még csak választása sincs, szinte már kötelező. Elvégre nem lehetünk naivak, sokunknak nem adatik meg az örökké tartó szerelem, a mai világban annyi minden szétválasztja az embereket, és nehéz egy életre szóló párt találni, viszont van, akinek sikerült. Mint a pozitív gondolkodás egyik legnagyobb híve, úgy vélem reménykedni azért még szabad, hiszen mint tudjuk, minden értünk s minden okkal történik - ezt nem győzöm elégszer hangsúlyozni, és úgy fest, hogy Ed is valami hasonlóra igyekezett rávilágítani azzal, hogy bár rejtélyes módon esünk szerelembe, ez mind-mind egy terv része.
Hogy tetszett az ajánlóm? Kedvet kaptál a dalhoz? Mi a véleményed róla? Van kedvenced az énekestől?
Szeretettel és köszönettel,
Bia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése