2015. március 15., vasárnap

Dalok, jelentéssel

Kedves olvasók!
Számtalanszor foglalkoztunk már zenével az oldalon. Eddig általában a képi megformálásról vagy a szöveg üzenetéről szóltak ezek a bejegyzések, esetleg kiragadtam egy-egy sort és azon keresztül mutattam be nektek kedvenc nótáimat. Ezúttal viszont olyan dalokat szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, melyek azért kaptak fontos helyet a szívemben, mert valamilyen jelentőséggel bíró, emlékezetes eseményen szóltak, ahhoz kapcsolódnak valamiért. Ennek nincs köze sem az adott szám mondanivalójához, szövegéhez, dallamához, vagy akár az előadóhoz, ez eseményhez köthető (esetleg személyhez).

Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?
Számomra ez a dal egyértelműen a gólyatábort, a gimnázium kezdetét jelenti. Emlékszem, hogy még mielőtt találkoztam volna új osztálytársaimmal, egy facebook-os chat csoportban néhány napon át beszélgetéseket folytattunk, érdeklődési körökről faggatóztunk, dalokat és sorozatokat ajánlottunk egymás figyelmébe. Az egyik lány arról érdeklődött, hogy ismerjük-e az Arctic Monkeys nevezetű bandát, mire vegyes válaszokat kapott, ezért a legismertebb dalukkal próbálkozott, melyet meg is hallgattam, majd konstatáltam, hogy fülbemászó, és biztosan hallottam már valahol. Aztán a tábor első napján is meghallgattuk a szobánkban, nem sokkal a megérkezés után, és onnantól kezdve három napig csak azt dúdoltam, hogy crawling back to you, mert ezt az egyetlen sort sikerült megjegyeznem kétszeri hallás után.

Cheryl Cole - Crazy Stupid Love
Legjobb barátnőm csengőhangja. Talán októberben mutatta nekem, de valamiért elsőre annyira nem ragadott meg, viszont mikor legközelebb a figyelmembe ajánlotta, egyik délután, ahogy nálam lebzseltünk, már nagyon is tetszett. Úgy gondolom, hogy ez azt az időszakot jelképezi, mikor még nem voltunk igazán jóban, mikor még csak ismerkedtünk, és nem csak mi ketten, hanem az egész osztály.

Taio Cruz & Kylie Minogue - Higher
Hatodikban az iskolai DÖK-napon előadtunk egy koreográfiát a barátnőmmel erre a dalra. Úgy emlékszem az egészre, mintha csak tegnap lett volna, nagyon emlékezetes pillanatokat okozott nekem az a bizonyos május 25-e. Memóriámba égett a tűző napsütés és a lágy szellő, a fekete felsőm tapintása, barátnőm biztató mosolya, a feszülten figyelő tömeg, és az a bizonyos szorító érzés a gyomromban, mely mindig megjelent szereplés előtt és közben, viszont általában pozitívan hatott rám. Sosem szeretném elfelejteni ezt a napot.

Kelly Clarkson - Stronger
Néhány hónapja, egy délután eléggé el voltam szomorodva számos dolog miatt, egyedül voltam itthon és az íróasztalomnál tanultam, miközben ment a rádió. Leadták ezt a dalt is, és teljesen úgy éreztem, mintha nekem szólna, emlékeztetett arra, hogy minden rendben lesz, hogy nem jött el a világvége, még ha a rosszabb napjainkon hajlamosak is vagyunk ezt hinni.

Austin Mahone - Banga! Banga!
Nyolcadikban, főleg a második felében minden reggel meghallgattam ezt és még néhány számot suliba menet. Ezért mind az iskolába vezető utat, mind magát ezt az utolsó időszakot jelképezi számomra, az előző iskolámat, ahol egyébként a minap jártam is.

Remélem, hogy érdekesnek találtátok a bejegyzést! Ez most valamivel személyesebb volt, inkább rólam szólt, mint a dalokról.
Ismerted az általam felsorakoztatott nótákat? Vannak olyan számok, melyet ilyen szempontból közel állnak hozzád, és ha igen, miért? Örömmel hallgatom a történeteiteket!
Kívánok nektek sikerekben gazdag hetet, legyen szép estétek,
Bia

2 megjegyzés:

  1. Drága Bia!

    Annyira szánom-bánom, hogy rég írtam, de elvagyok havazva mindenfélével, viszont az újranyitás alkalmából úgy véltem, ideje nekem is újra kommenteket hagynom neked. (Plusz egy e-mail is várható tőlem a napokban.)
    Nagyon tetszett ez a bejegyzéseid is, mint mindegyik, imádom, hogy mindig tudsz valami újat felmutatni, hihetetlen, milyen jó ötleteid vannak!
    A számok nagy részét én magam is ismerem, az Arctic Monkeys szám pedig az egyik legnagyobb kedvencem, ami számomra nem a gimit, hanem az egyetemet jelenti, ugyanis én egy, a többiekkel való összeröffenés alkalmával hallottam meg ezt a számot. Egyből felkaptam a fejem, mert nekem is nagyon ismerős volt, a rádió sokat játszotta, de soha nem tudtam, hogy ezt most milyen együtteshez is kellene társítanom. Aztán meglett és azóta is naponta meghallgatom. :)
    Nekem egy Three Days Grace szám is közel áll a szívemhez, aminek a címe Let it Die. Ezt inkább szenvedősebb napjaimon hallgatom. Úgy érzem, sajnos, hogy mintha nekem írták volna, ugyanúgy mint az I hate everything about you-t... De rengeteg Simple Plan nótával is ugyanígy vagyok, viszont ezeket már hosszú lenne leírni, így is sokat fecsegtem már..:D

    Puszi,
    Eszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Esztim,

      Ne is sajnáld, én is bűnös vagyok, hiszen olvasom a jobbnál jobb bejegyzéseidet, csodálom a szebbnél szebb képeidet, és mégsem jutok el odáig sosem, hogy írjak neked egy-két sort. Úgyhogy kérlek ne haragudj!
      Mire jó egy kis szünet? Lett néhány új ötletem, bár azért még így is kevesebb, mint amennyit szerettem volna, minden esetre megküzdök velük. :) Örülök, hogy így gondolod!
      Ez velem is éppen így volt, év elején a kedvencemmé nőtte ki magát, és azóta sem untam még rá, egyszerűen imádom, benne van minden! ♥
      Vannak olyan dalok, melyeket nagyon személyesnek tudunk érezni. Én is tudok olyan számokról, melyeket csak és kizárólag a borúsabb napjaimon hallgatok meg, mert vagy még jobban elszomorít, ha éppen arra van szükségem, vagy felemel, ha arra. :)
      Én csak néhány Simple Plan dalt ismerek, de azokat mind imádom!
      Nagyon köszönöm, hogy írtál! ♥

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés