2014. december 11., csütörtök

Ha szomorú vagyok...

Kedves olvasók!
Ismételten egy listával készültem nektek, mely bevallom, talán nem a legeredetibb dolgokat fogja tartalmazni, azért mégis igyekszem érdekessé tenni a pontokat. Összegyűjtöttem néhány olyan dolgot, amit az ember tehet, hogyha netalántán megtalálná a szomorúság, legalábbis én ezek közül szoktam szemezgetni, ha már a pozitív gondolatok csődöt mondtak. Nem garantálhatok száz százalékos eredményt, egyes esetekben a keserűség nem párolog el, sőt, segít elmélyülni benne, de, hogy őszinte legyek, néha arra is szükségünk van.

1. Forró fürdő
Nincs semmi, ami felér egy kádnyi égetően forró vízzel. Nem kellenek gyertyák, hangulatvilágítás, relaxáló muzsika vagy bármi ilyesmi, csak schimán a víz és az emberi test kombinációja az, ami ezt olyan kikapcsolóvá teszi. A csöndben könnyen gondolatainkba temetkezhetünk, világmegváltó ötleteket szőhetünk, esetleg sírhatunk, ha jólesik.

2. Csokoládé
Száz százalék boldogsághormon. Az egészséges táplálkozás híveként szinte mindenről le tudnék mondani, még akár a húsról is, ha igazán megerőltetném magam - pedig vérbeli húsfogyasztó vagyok -, csak és kizárólag a csokiról nem. Ha kedvetlenek vagyunk, szerintem majdnem mindannyiunknak ez az édesség akad először kezébe. Ha pedig nincs otthon... akkor jönnek az alternatív, kreatív megoldások.

3. Sorozatok
Egy rész bármelyik igazán humoros sorozatból egy pillanat alatt elfeledteti velünk, hogy negyven perccel korábban bármi problémánk volt. Kiragad minket a jelenlegi állapotunkból, a szereplőkre és a helyzetekre koncentrálunk. Személyes kedvenceim ilyen esetekre az örök legjobb Agymenők és Jóbarátok, valamint az újonnan megismert, de azonnal megszeretett Született feleségek, melyről nagyon régóta szeretnék ajánlót készíteni - tulajdonképpen az a jó benne, hogy rájövünk, a mi problémáink eltörpülnek az övékhez képest.

4. Zene
Evidens. Egy kellemes dal, esetleg annak fülsiketítő dalolása - persze csak ha senki sem tartózkodik az egy kilométeres körzetünkben - két dolgot érhet el bennünk: kirángathat a búskomorságból, esetleg csak még jobban beletaszíthat, attól függően, hogy milyen nótákat hallgatunk. Néhány új kedvencemet szeretném a figyelmetekbe ajánlani, ilyen például Taylor Swift Blank Space-je, amit már legalább kétszázszor meghallgattam, vagy a One Direction Night Changesje, esetleg az Imagine Dragons Demonsja, Sigma Nobody To Love-járól már nem is beszélve.

5. Egy barát
Ha rossz kedvem van, talán a legelső dolog, amit teszek, hogy riasztok egy kedves ismerőst. Ez lehet a hozzám legközelebb álló barátnőm, egy humoros osztálytárs, netán a nagynéném, de mindenképp olyasvalaki, aki fel tud vidítani. Nem is kell feltétlen tudnia, hogy miért keressük fel, elég ha hagyjuk, hogy a beszélgetés - ami történhet személyesen, vagy valamiféle kommunikációs médián keresztül - folyjon a maga medrében, és a másik elérje, hogy ne gondoljunk többet csüggedtségünk tárgyára. Ugyanakkor meg is oszthatjuk vele, hogy miért vagyunk levertek, kibeszélhetjük magunkból, ha arra van szükségünk.

Talán minden pontomat különösen jól ismertétek már, így inkább volt ez összefoglaló jellegű, mint segítséget nyújtó bejegyzés.
Olykor-olykor óhatatlanul búskomorrá válunk, és nincs is ezzel az égadta világon semmi gond, hiszen emberek vagyunk, unalmas is lenne, ha folyton vigyorral a képünkön mászkálnánk mindenhova, arról nem is beszélve, hogy nem tudnánk igazán értékelni a boldogságot, ha nem tudnánk milyen a csalódottság. Viszont ha idejében fel tudunk állni és bele tudunk kapaszkodni az élet apró örömeibe, nem érhet baj.
Köszönöm, hogy vagytok nekem! ♥

Tetszett a bejegyzés? Hasznosnak találtad? Magadra ismertél?
Legyen csodás estétek,
Bia

2 megjegyzés:

  1. Hmm... hasznos bejegyzés! :) Mondjuk a csoki zabálás a legjobb mert hát mégis csak csokiii :D És igen One Direction-től az egyetlen jó szám a Night Changes...
    CC

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszett! :) Bár most nem vagyok szomorú - sőt, határozottan boldog vagyok -, azért mégis az előbb fogyasztottam el némi csokit. :D Azt azért nem mondanám, hogy az egyetlen, de hosszú idő óta az első igazán jó. :)

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés