2014. július 12., szombat

Írás a XXI. században

Kedves olvasók!
A mai napon egy segítő cikkel érkeztem, bemutatom nektek az általam használt alkalmazásokat, portálokat, melyek segítenek a blogolás terén.
Holnap életemben először fogok repülőre ülni, ezért megköszönném, ha 14:15 és 16:35 között gondolnátok rám! ♥
Nem hinném, hogy újdonságokat fogok mondani, de azért remélem, hogy tudok valamelyest segíteni. Lássuk!

Telefon/Tablet
[az első kettő letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból is tudomásom szerint, az utolsó viszont helyettesíthető bármilyen hasonló alkalmazással]
Blogger: Bejegyzésírásra még internet hozzáférés nélkül is alkalmas, bár az alkotás ezen formája kevésbé kényelmes, mint számítógépen. Ha például vázlatként már bent van a rendszerben a fejezet, akkor két kattintással véglegesíteni tudjuk a közzétételt akár telefonról is, anélkül, hogy be kéne kapcsolnunk a laptopot.
Bloglovin: Emlékeztek még arra, mikor megjelent a Bloglovin-láz? Megijesztettek minket olvasókat azzal, hogy megszűnik a Google feliratkozós rendszere, ezért sebtében regisztráltunk, megkerestük az általunk kedvelt oldalakat és úgy gondoltuk, hogy szerencsésen megúsztuk. Nos, így egy évvel később talán mindenki számára világos, hogy semmi ilyesmi nem történt, bár magát a Bloglovint így is sokan használják. Én csak néhány blogot követek ilyen módon, így inkább a mobilalkalmazást szoktam használni.
ColorNote: Sokszor előfordult már velem, hogy az autóból kifelé bámulva, az elhaladó, morcos tekintetű embereket kémlelve szállt meg az ihlet, egy fantasztikus ötlet vert tanyát a fejemben, mely a történetemben létfontosságú szerepet fog majd játszani. Csakhogy hazaérvén általában hosszú percek telnek el azzal, hogy fel-alá járkálok, azon tűnődve, hogy vajon mi is volt az a fenomenális ötlet? Éppen erre jó ez a könnyen kezelhető elektronikus jegyzetfüzet. Bepötyögöm kulcsszavakkal, hogy mit szeretnék majd beleírni az adott történetbe vagy cikkbe, így nem számít, ha megfeledkezem róla útközben.

Számítógép
[a nevükre kattintva elérheted őket]
Wikiszótár: Gyakran nincs kéznél otthon egy Értelmező Kéziszótár, erre kiváló ez az internetes lexikon. Sokszor előfordul, hogy nem vagyok pontosan tisztában egy-egy szó jelentésével olvasás közben - legyen szó blogról vagy regényről -, ilyenkor csak beütöm a számomra homályos jelentésű szókapcsolatot, és máris bővült a szókincsem.
Szinonima Szótár: Kezdő és gyakorlott íróknak egyaránt szükségük lehet rokonértelmű szavakra, én nap mint nap igénybe veszem ezt a honlapot, mindenkinek ajánlom!

Te milyen alkalmazásokat/oldalakat szoktál használni, melyek elősegítik az alkotást? Tudtam segíteni? Esetleg használod az általam felsoroltakat?
Remélem úgy telik a nyarad, ahogy szeretted volna,
Bia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése