2014. május 18., vasárnap

Loch Ness-i szörny

Heló emberek!
El sem hiszem, hogy már tizenheten elég érdekesnek találták az oldalt ahhoz, hogy feliratkozzanak, nagyon hálás vagyok nektek. Továbbá a modulsáv új elemmel bővült, egy képpel, melyet magam készítettem - és egy hangyányit megszerkesztettem - valamint egy idézettel kedvenc költőmtől.
Ma kicsit mélyebbre ásunk a Loch Ness-i szörnnyel kapcsolatban, előtte azonban ismerjük meg magát a tavat.
A tó Nagy-Britanniában, azon belül is Skóciában terül el, és egy elképesztő hosszúságot, 37 kilométert tudhat magáénak. Bár tény és való, hogy a földrajzzal gyűlik meg a bajom leginkább a tanulmányaimat illetően, következzen pár rendkívül unalmas adat: tízezer évvel ezelőtt keletkezett, a legutóbbi jégkorszak végén, úgyhogy könnyen előfordulhat, hogy a Motkány is megfordult benne a makkja után kutatva. A környék földrengésügyileg még ma is aktív, ami annyit jelent, hogy egy-egy évszázadban körülbelül három-négy földmozgást észlelnek. Nedves vidéken fekszik, hat folyó táplálja.
És akkor térjünk át a Nessie néven ismert szörnyünkre. Természetesen ahogy az várható, a tudósok előhozakodnak különböző tényekkel, hogy megcáfoljanak bármit, ami nem normális. Állításuk szerint a tó túl kicsi ahhoz, hogy egy dinócsalád megéljen benne, azt pedig elképzelhetetlennek tartják, hogy a lény egyedül legyen, hiszen úgy már régen meghalt volna, tetem pedig nem került elő. Földtörténeti szempontból a tó túl új ahhoz, hogy egy ilyen dinoszaurusz - ami ha létezik, akkor valószínűleg egy plesioszaurusz - legyen benne, ami pedig még a legenda ellen szól, hogy a vize többször be is fagyott. Az erdeifenyő-elméletet is kidolgozták, amit az internet meglehetősen bonyolultan részletez, a lényeg minden esetre annyi, hogy az erdeifenyő gyantájának köszönhetően az elhalt és tóba esett törzsek kiemelkednek majd gyorsan visszasüllyednek a vízbe, amit az emberek nézhetnek akár szörnynek is.
Viszont ha valaki olyan mint én, tehát szereti a rejtélyeket és az efféle furcsaságokat, akkor megpróbálja a másik oldalról kémlelni a helyzetet. Mennyire észveszejtő lenne, ha egy valódi, élő, vízi dinó ott úszkálna Nagy-Britannia egyik tavában?
1993. június 17-én egy házaspár, Edna és David különös dologra lettek figyelmesek, és rögtön el is rohantak egy ismerősükhöz, hogy fényképezőt kérjenek, viszont mikor visszaértek a jelenség már eltűnt. A hölgy később így nyilatkozott egy rádiónak:
Egy negyven láb hosszú, zsiráfnyakú valami úszkált körbe-körbe a vízben. Egészen jól láttam. Meglehetősen világos barna színe volt. Legalább egy mérföldnyire lehetett tőlem, így is óriásinak tűnt.
Ugyanezen a napon másik két ember is észlelt egy lágyan úszkáló valamit, ők is zsiráfnyakúként ismertették.
Egy évvel később felvétel is készült a tónál, ami túl rossz minőségű ahhoz, hogy valódi bizonyítéknak lehessen tekinteni. Viszont ki tudja... talán maga Nessie látható a fotón?
Furcsa belegondolni abba, hogy egy 12-15 méteres lény él a bolygónkon, melynek már régen ki kellett volna halnia. Lehetséges, hogy a legendája csupán egy jóindulatú reklám a város turizmusának fellendítéséért, hiszen valóban hihetetlen, hogy egymagában ott éldegéljen évszázadok óta. Azonban ha valaha a tó lakója volt, az csak akkor fog kiderülni, ha egyszer tényleg előkerül maga az állat, vagy legalább a teteme.
Ti mit gondoltok erről? Egyszerű hírverés vagy bizarr valóság? Szeretnétek hasonló cikkekkel találkozni az oldalon?
Kellemes vasárnapot,
Bia

3 megjegyzés:

  1. Legyen ilyen még!!!!! Én inkább hiszek a szörnyben, mert az milyen kúúúl! :DDD amúgy nagyot tetszett :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bori, köszönöm, hogy mindig írsz! :) Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, egyetértek veled!

      Törlés