2014. május 24., szombat

Bia, a történetíró

Drága idetévedők, olvasók, kíváncsiskodók!
Ezen picurka bejegyzésemnek ezúttal nem lesz köze várakozáshoz, Radnótihoz vagy egy ajánlóhoz. Ez most leginkább azoknak szólna, akik történetet várnak tőlem. Megjegyzem, hogy lassan de biztosan haladok egy újabb szerelmi sztorival, viszont ezúttal két tőlem távol álló karaktert formálok, így nehezebb a dolgom és semmit sem szeretnék elkapkodni. Ráadásul élvezem ennek a blognak a vezetését is, annak ellenére, hogy csak hídnak terveztem két történet között. Úgyhogy amint készen leszek az írással - az előredolgozás legnagyobb híveként -, már kerülnek is föl a fejezetek.
Addig is arra gondoltam, hogy mivel az egyik angoltanárom nagyon szeretne olvasni tőlem - csakhogy ennek egyetlen akadályát az képezi, hogy nem beszél magyarul -, írnék pár angol nyelvű novellát, amit megmutatnék neki, és esetleg ide is feltenném érdekességképp. Mit szóltok?
Ajánlók és cikkek pedig folyamatosan várhatóak, és talán egy versenyt is szervezek ha elkezdődik a nyári szünet, ezért örülnék ha megírnátok nekem milyen formájú rendezvényeket részesítetek előnyben. Blogverseny, novellaíró pályázat, vagy bármi más, ezek alapján pedig megpróbálok majd előrukkolni valami egyedivel.
További kellemes hétvégét mindenkinek,
Bia

10 megjegyzés:

  1. Szia Bia!

    Örömmel olvastam, hogy nemsoká' új történettel rukkolsz elő, de remélem ez a blogod is ugyanúgy fog tovább működni, rendszeresen a sztoris blog mellett. :) Én nagyon szeretem, mindig várom az új bejegyzéseket, sokszor találgatok, hogy mivel rukkolsz majd elő, a legtöbbször pedig kellemesen csalódok és mosolyogva olvasom végig a bejegyzéseid!! :))
    A verseny(ek)nek pedig rettenetesen örülnék. Ha engem kérdezel, én egy novellaíró-versenynek is nagyon örülnék, ugyanis magam is írogatok szabadidőmben, szívesen megmérettetném már magam. :) De persze egyéb blogversenynek is nagyon örülnék, tudom, hogy mindig egyedi ötleteid vannak, bármiről legyen szó. Én várom!

    Puszi,
    Eszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Eszti,

      Először is nagyon köszönöm, hogy írtál nekem, tudod, hogy mindig örömmel fogadom a véleményedet. Eredetileg úgy terveztem, hogy új történet kezdetekor, ezt abbahagyom, de mivel egyre jobban kezdek belelendülni ebbe az egészbe, nem tudom, hogy képes lennék-e abbahagyni. Úgyhogy meglátjuk! :) Köszönöm minden kedves szavadat, sokat jelent számomra.
      Leginkább én is egy novellás irányzaton agyalok, megspékelve valamiféle verses dologgal... de ezt majd még kitalálom, csak akkor szeretnék nekivágni, mikor bőven van rá időm, az pedig június 13. utánra datálható. Ráadásul manapság annyiféle ilyen rendezvény van, tényleg szeretnék másmilyent alkotni.
      Még egyszer köszönöm, hogy írtál!

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés
  2. Én szívesen elolvasnám az angol novelláidat is, csak azért nem vagyok valami nagy angolos... :D Felőlem akármilyen verseny jöhet, én mindenképpen olvasni fogom ;)
    Így tovább, nagyon várom a következő blogod/bejegyzésed.
    Puszi,
    Bori

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bori,

      Örülök neki, akkor mindenképp belevágok! :) Köszönöm, hogy írtál nekem, sokat jelent a véleményed.

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés
  3. Én is elolvasnám az angol novelláidat és szerintem vagy fejléc vagy novella író verseny legyen!
    Nati

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nati,

      Ha így gondolod, akkor nem fogok tovább habozni. Fejléc verseny csak azért nem várható, mert nem tudnám "szakmai" szemmel szemlélni az elkészült munkákat, én magam nem jeleskedem az ilyesmiben. Viszont nagyra értékelem, hogy írtál, hálás vagyok.

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés
  4. Szerintem ne hagyd abba ezt a blogot, én örömmel olvasom. A verseny kapcsán bármi legyen is az én kíváncsian várom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Dorottya,

      Köszönöm, hogy írtál, kedves tőled. Igyekszem majd valami érdekessel előrukkolni, valamint megpróbálok a továbbiakban sem csalódást okozni.

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés
  5. Drága Bia!

    Igen csak megörültem, amikor megláttam, hogy ismét új bejegyzéssel kedveskedsz nekünk, olvasóknak, és mivel annak cime is kellőképp megragadta figyelmem, azon nyomban siettem oldaladra; ezúttal sem ért csalódás.
    Nagy angolos lévén - bevallom őszintén - a magyar irodalommal csupán a blogvilágon keresztül "tartom a kapcsolatot", igy természetesen ezer örömmel olvasnék tőled valamint azon a nyelven is.:) (Sőt, amennyiben szükséged van valakire, aki átnézi az irományt, nyugodtan fordulj hozzám.)
    Versenyt illetően én személy szerint a novellapályázatra voksolok, annak ellenére, hogy magamhoz hűen valószinűleg nem sikerül majd befejeznem a megkezdett pályaművet, de úgy vélem - mint a legtöbb esetben - ilyen kontextusban is a szándék a fontos.;)

    Tűkön ülve várom a következő bejegyzést!
    Sok szeretettel,
    Lynne

    U.i.: Elnézést a kesze-kusza kommentárért; jelenleg éppenséggel késésben vagyok, azonban nem állhattam meg megjegyzés nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Lynne,

      Örülök, hogy ilyen pozitív érzéseket vált ki belőled ez az oldal. Ezért már megérte! ;)
      Nahát, még egy angol szerető! Habár én a magyar irodalmat is hasonlóképp kedvelem, közel áll hozzám mind maga ez a külföldi nyelv, mind az ilyen alkotások. Régóta gyakorlom már, úgyhogy remélem az iskolai feladatokon kívüli írásban is megállom a helyem ilyen téren. Természetesen fogok írni neked, amint tényleg elhatározom magam ezzel kapcsolatban, a Te véleményed mindig sokat számít. :)
      Valószínűleg novellát kell majd írnotok erre a pályázatra, viszont fogok bele tenni egy kisebb csavart, meglátjuk miként birkóztok meg vele. Azt hiszem igazad van, tényleg a szándék a lényeg! :)
      Köszönöm, hogy írtál, sokat jelentenek a soraid.

      Millió puszi,
      Bia

      Ui.: Ugyan, egyáltalán nem lett kusza, még egyszer köszönöm, hogy írtál nekem! Remélem azért nem késtél el... :)

      Törlés