2014. május 11., vasárnap

Behind the Camera

Sziasztok!
Heni chat-ben jelezte kíváncsiságát az általam olvasott blogokkal kapcsolatban. Nos, itt is lenne az egyik kedvencem (a kép alatti linken megtaláljátok).
LINK

Cím: Behind the Camera
Író: Samantha Row
Műfaj: The Vamps fanfiction
Személyes vélemény: Nem vagyok nagy fanfiction olvasó, ez a történet mégis magával ragadott. Igazi tudatlannak számítottam a bandával kapcsolatban, mostanra viszont az elterjedésük és emiatt a blog miatt volt szerencsém közelebbről megismerni a négy fiút. Ezúttal viszont nem Brad, hanem sokkal inkább James áll a főszerepben, és a történet szerint a zenekaruk is csupán egy egyszerű gimnáziumi ötlet - ennek ellenére igyekeznek a csúcsra törni.
Valamiért az embert teljesen fogva tartja Sam írásmódja és stílusa, engem az első perctől fogva egyre beljebb és beljebb húz, arra ösztönözve, hogy tűkön ülve várjam a további fejezeteket. Tökéletesen lett felépítve a cselekmény, nem lett elkapkodva semmi, ahogy azt mondani szoktam egy-két valóban csodás, ilyesfajta oldalra: nem egy sablonos fanfiction.
Riri így fogalmazott egy megjegyzésében (remélem nem bánja, hogy tőle idézek): Nem váltja meg a világot, ez igaz, de nagyon szórakoztató volt, olvastatta magát, kikapcsolódásnak pedig tökéletes... Pontosabban nem is lehetne papírra vetni!
Főszereplők:
Maya Ross - A főszereplő hölgyemény karaktere eleinte nem feltétlenül éleszt rokonszenvet az emberben, sokkal inkább megmosolyogtatja szemtelensége. Azonban a történet előrehaladtával világossá válik, hogy a szenvedélyes fotós testben egy kedves lélek rejtőzik, aki minden erőfeszítése ellenére folyton McVey mellett találja magát. Egy iskolában ez nem is olyan meglepő.
James McVey - A srác egyszerűen lenyűgöző. Édes, aranyos, gondoskodó, felelősségteljes. Komolyan, kell ennél több? Ó, persze, hiszen a megnyerő külsőt még nem is említettem! Párszor olvashatunk az ő szemszögéből is, és be kell valljam, hogy mint férfi, a gondolkodása és megnyilvánulásai reálisak, ami roppant fontos.
Ha egy olyan történetre vágysz, mely kiránghat a hétköznapok monotonságából, eléd tár egy valósághű szerelmi kapcsolatot, ráadásul még mosolyt is csal az arcodra, akkor szerintem mindenképp nézz be!
Remélem, hogy kedvet csináltam a bloghoz, hiszen legalább kétszer annyi olvasót érdemelne, mint amennyi van neki. Örülök, hogy rátaláltam.
[tipp Heninek: ha a feliratkozók között megkeresed a fejecskémet, arra rákattintva megtalálhatod az összes többi blogot, melyet figyelemmel követek]
Legyen szép vasárnapotok,
Bia

13 megjegyzés:

  1. Én nagy The Vamps-fan vagyok, szóval tuti, hogy elolvasom. Köszönöm az ajánlót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bori, örülök, hogy sikerült felkeltenem valaki érdeklődését. Olvass bele bátran, biztos tetszeni fog! :) Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  2. Szia Bia,

    Nekem is felkeltette az érdeklődésem a blog, főleg, hogy én magam is a fotózás szerelmese vagyok, köszi Bia!
    További sikereket!

    Ui.: Remélem rendszeres válik a blogajánló rovatod, nekem bejön :)

    Puszi,
    Eszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Eszti,

      Nini, ismét egy komment tőled! Ajánlom, hogy nézz az oldalsávba, remélem ismerős az idézet. :)
      Nagyon szívesen, értesíts, ha esetleg tényleg beleolvastál és tetszett is, kíváncsi vagyok. Köszönöm, hogy írtál!

      Millió puszi,
      Bia

      Ui.: Ha tetszett, akkor mindenképp!

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Bia,

      Mondtam, hogy igyekszem aktívkodni nálad, mert tudom, hogy sokat jelentenek neked a visszajelzések! :)
      Igen, egyből kiszúrtam, a kép is és az idézet is csodás, mert;
      "Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály, annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát, de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát..."
      Mindenképp írok, amint beértem (elolvastam) a történetet.

      Puszi,
      Eszti

      Ui.: Örülök, ha megtartod ezt a rovatot, szerintem nem csak én (fogom) szeretni!

      Törlés
    4. Eszti,

      Tudom, emlékszem és köszönöm! :) Istenem, mennyire gyönyörű, nem tudok betelni ezzel a költeménnyel...

      Millió puszi,
      Bia

      Ui.: Ha így gondolod, akkor mindenképp lesz még ilyen!

      Törlés
  3. Te. Jó. ÉG! :D
    Komolyan nem hiszem ezt el! Egyáltalán nem vagyok érzékeny, de most még engem is meghatottál! Köszönöm, hogy az én blogomat választottad, és hogy ilyen sok jót mondtál! Teljesen megdöbbentettél, de mire a végére értem, úgy voltam vele, hogy én komolyan itt sírom el magam! :D
    Nagyon szépen köszönöm, hogy ezzel gyűjtötted az olvasókat hozzám, és, hogy elkészítetted ezt! Komolyan nem is tudom mit mondajak még! :D Minden szavam elvetted, pedig általában jó vagyok a hosszas monológokban.. A lényeg, hogy nagyon szépen köszönöm, és szólj, ha bármivel meghálálhatom! :D

    Ölel, Sam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Sam,

      Őszintén örülök, hogy ilyen pozitív hatással volt rád ez a kis ajánló, nem is tudod milyen boldog vagyok, hogy ilyen mély érzelmeket váltottam ki belőled. Bár a cél tulajdonképpen az volt, hogy felhívjam a figyelmet a történetedre, vigyor csücsült az arcomon, amint a soraidat olvastam. :D Köszönöm, hogy írtál!
      Abban pedig egyet kell értsek, hogy a hosszú monológok szakértője vagy, ezt bizonyítja a ma felkerült eszméletlen fejezet is. Ne viccelj, én köszönöm, hogy olvashatom a blogod! De ha már így felajánlottad, talán design váltásnál írok neked egy levelet, hogy vállalnád-e... mondjuk az még odébb van.

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés
  4. Drága Bia!

    Ígértem, hogy írok pár sort, ha elolvastam az általad ajánlott blogot!
    Nos: Most úúúgy megölelgetnélek!!! :) Imádtam. A főhősnő karaktere nem csak hobbijában, hanem személyiségében is rettentően hasonlít rám, így teljesen bele tudom magam élni a sztoriba!
    Köszönöm Bia!

    Puszi,
    Eszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Eszti,

      Nem is tudod, milyen jó ezt hallani, őszintén örülök! Láttam, hogy még megjegyzést is írtál, Te rátaláltál egy fantasztikus blogra, Sam pedig egy újabb hűséges olvasót tudhat a feliratkozói között. Ezért már megérte megírni az ajánlót.
      Nagyon szívesen!

      Millió puszi,
      Bia

      Törlés
  5. köszönöm, hogy írtál. Én is olvasom már egy ideje:)
    Heni

    VálaszTörlés