2014. október 7., kedd

Gólyahét: kedd

Kedves olvasók!
Körülbelül öt perccel ezelőtt mostam le a szemceruzával firkantott bajszomat. Hála a tizedikesek kreativitásának, a mai napot a kilencedik évfolyam hímnemű egyedei parasztnéninek, a női tagok parasztbácsinak öltözve töltötték. Ez nálunk lányoknál valamiféle kalapot, ragasztott vagy rajzolt bajszot, bő inget, mellényt, csizmát és egy fehér vagy fekete nadrágot jelentett - érdekes látványt keltettünk barátnőmmel az aluljáróban. A srácok sem ódzkodtak a feladattól, simán belefért náluk a harisnya, a szoknya, virágminták, kendő a fejen, kitömött melltartó, minden, ami csak kell. Bár sokan nem vállalták be a tömegközlekedést, ezért a legtöbben kocsival jöttek, esetleg egy nagyobb méretű bokor takarásában alakultak át. Mit ne mondjak, sokat szakadtak rajtunk. Plusz a szünetekben tájszólással kellett kommunikálnunk, amit bár nem tartottunk be minden esetben, azért jókat szórakoztunk egymáson. A harmadik, tizenöt perces szünetben pedig minden faluról szalasztott osztálynak fel kellett vonulnia a színpadra. Az a és b osztály sorba rendeződve megállt a parasztmuzsikára, mi viszont egyértelműen táncoltunk, roptuk, igazán jól mulattunk a színpadon, később az egyik pedagógus meg is jegyezte, hogy jól nyomtuk. Összességében hatalmasat szórakoztunk, egymáson épp úgy, mint magunkon, rengeteg kép készült, az osztályfényképet fel is kell tölteni a közösségi oldalra, a cél pedig minél több like gyűjtése. A matektanár jót nevetett rajtunk, nem is csoda, hiszen érdekes látványt nyújtottunk.
Ezen kívül az volt a küldetésünk, hogy hetediktől felfelé minden osztály tanulóitól aláírást gyűjtsünk. Felosztottuk egymást között a kiosztott lapokat, melyeken fel voltak tüntetve osztályonként a diákok nevei, és azokkal felszerelkezve rohantuk le a termüket. A tizedikesek közül páran szívóztak velük, mondván, hogy ők egy kérésért cserében nem írják alá, valamiféle produkciót várnak. Nos, az egyik fiú a műemlőiből jósolt nekik, szóval megkaptuk a kért szignókat.
Ma visszakaptuk a plakátokat, melyeket el kellett látni az osztályunk számával és betűjelével, majd ki kellett őket ragasztani az iskolában. Minden oszlop, minden teremajtó, minden lépcsőforduló tele van velük, jól festenek a színes plakátok szerte a suliban.
Volt már hasonló, jelmezbe bújós élményed?
Szeretettel és köszönettel,
Bia

3 megjegyzés:

  1. Drága Bia!
    Mi csak nevettünk rajtatok. Első sorból néztem végig a bulitokat, és valóban tényleg ti voltatok a legjobbak, nem csak álltatok ott, mint valami madárijesztők. Aztán alá is írtam a cuccotokat (most nincsen rá jobb szó), bár minden osztályét, hiszen nem voltam képes nemet mondani senkinek.
    Ó, amúgy kisherlockoskodtam, hogy holnap a ti termetekben lesza negyedik órám. Ú, egy esély, hogy kiderítsem, ki is vagy te! Amúgy meg akartalak keresni, csak nem akartam beordítani az osztályotokba, hogy itt van-e Bia. Ezért úgy döntöttem, hogy majd, ha lejöttetek a színpadról. Akkor viszont teljesen összekeveredett az összes kilencedikes, szóval inkább letettem róla. Na, de majd holnap, minden bátorságomat összeszedem. Amúgy ha gondolod, beordíthatsz a nyolc bébe, hogy Emese, hátha ott leszek. :D Jaj, amúgy, ha megnyeritek a gólyahetet, akkor ti találtok ki feladatokat nekünk jövőre. Csak kíméletesen! :D

    Maffia

    U.i.: Még mindig olyan hihetetlen, hogy minden nap egy épületben vagyunk!
    És a plakátjaitok tényleg nagyon vidámak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Maffia,

      Mi is magunkon. :D Én állati jól éreztem magam fent, ment a muzsika, meg a fiúk sem hazudtolták meg magukat. Láttam, hogy nyolcadikosok állnak elöl, de nem voltam benne biztos, hogy a vagy b.
      Igen, mi akkor éppen kémián leszünk, majd sietek vissza, Te pedig ne siess el. :) Én is folyton azon voltam, hogy kiokoskodjam pontosan melyik osztályba jársz, de igazából semmi támpontom nem volt. Általában bent vagyok az osztályban, szívesen látunk, de így, hogy már van egy betűjelem meg egy osztályom, már könnyebb lesz megtalálnom téged. Egyébként az aláírós papírt bevivők között voltam én is, bár nem először, hanem másodjára. Talán találkoztunk. :) De készülj, mert ha ma nem is sikerült megtalálnunk egymást, holnap már biztosan összefutunk, teszek róla! :)
      Na, ezt például nem is tudtam! Nekünk csak a szabadnapot mondták nyereménynek. Hát... :D

      Millió puszi,
      Bia

      Ui.: Tudom! :D Elképesztő! Szerintem is jól sikerültek, vidámak, figyelemfelkeltőek, valamint van egy-két igazán ötletes is.

      Törlés
    2. *egy betűjelem meg egy keresztnevem. :) Viszont az még eszembe jutott, hogy holnap a szünetekben úgymond korlátolt lesz a mozgásom. :D

      Törlés